|
Wątek:
|
W restauracjach brakuje kucharzy, kelnerów i pomocy kuchenne
|
Autor:
|
Czytelnik IP 79.184.198.*
|
Data wysłania:
|
2010-01-23 13:28
|
Temat:
|
jak najmniej zapłacić
|
Treść:
|
Dziwne, że nikt nie chce pracować w hotelu qubus!!! za 5 zl za godzine?! poza tym prywatni przedsiebiorcy w kazdej restauracji zatrudniają jak najmniej pracowników po to żeby obciąć trochę koszty ( w skali roku pensje to około 1%-7% ) utrzymania restauracji. Ja sam pracuję w miejscu gdzie dwóch ludzi przygotowuje i wydaje obiad na paterach dla 200 osób a w między czasie trzeba jeszcze robić zamówienia z karty. Prawda jest też taka, że wiele restauracji utrzymuje sie z praktykantów, którzy też nie zawsze mają dość odwagi żeby sprzeciwić sie pracodawcy i np. nie przyjsc na praktyki w sobote. Pytam się teraz szkoły jak może na to pozwolić. pozdro kucharze zg
|