|
Wątek:
|
Konkurs kulinarny "Profesjonalista Roku" w październiku
|
Autor:
|
Czytelnik IP automat.*
|
Data wysłania:
|
2010-09-24 23:27
|
Temat:
|
Konkurs kulinarny "Profesjonalista Roku" w październiku
|
Treść:
|
Aktualność: 16 października o godz. 10 we wrocławskim hotelu HP Park Plaza odbędzie się 10 edycja konkursu o tytuł "Profesjonalisty Roku 2010".
W tym roku tematyką konkursu jest przygotowanie sześciu przekąsek gorących z dowolnego elementu warchlaka z dowolną polską marynatą z grzybów lub warzyw lub owoców. Do dania głównego - filet z łososia oraz filet ze śledzia w oleju a także jabłko.
W konkursie mogą brać udział kucharze zatrudnieni w hotelach należących do programu marketingowego Polish Prestige Hotels & Resorts oraz innych hoteli nie należących do w/w programu marketingowego i restauracji z całej Polski. Uczestnicy konkursu muszą pracować zgodnie ze swoimi kwalifikacjami w zakładach gastronomicznych, które dokonały zgłoszenia, aż do momentu rozstrzygnięcia konkursu. Uczestniczą ekipy 2-osobowe.
Walczyć będzie 12 ekip kulinarnych. Nagrodą za zajęcie pierwszego miejsca jest nominacja do wystąpienia w Kulinarnym Pucharze Polski 2011, a czołowi zwycięzcy otrzymają nagrody pieniężne w wysokości: 6 tys. zł, 4 tys. zł i 2 tys. zł.
Organizatorem konkursu Polish Prestige Hotels & Resorts jest Komisja Gastronomiczna PPH&R. Zgłoszenia są przyjmowane do 28 września.
|