|
Wątek:
|
Splajtowała kolejna restauracja - rewolucja nie pomogła?
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.6.249.*
|
Data wysłania:
|
2011-01-19 12:53
|
Temat:
|
"Kuchenne rewolucje" na nic się zdały
|
Treść:
|
witam ! Problem tkwi w szybkich dorobkiewiczach którzy nie maja wykształcenia w kierunku gastronomi. Dania serwowane w lokalach gastronomicznych wytwarzane są z surowców niskiej jakości. Dorobkiewicze chcą jak najszybciej zrobić majątek nie dbając o jakość sprzedawanych posiłków. Ponadto bardzo niska kultura osobista obsługi zarówno kelnerów jak i kucharzy też nie przyciąga do danego lokalu. Chamstwo dorobkiewiczów rządzi gastronomią prowadząc wyzysk pracowników w zamian za głodowe pensje, pracownicy ci nie są szkoleni w zawodzie, mają niskie morale lub wcale by wykazać się wolą współdziałania z pracodawcą. Pomoce kuchni lub pracownicy bez wykształcenia gastronomicznego organizują imprezy o niskim standardzie. itp.....aluzje dużo by o tym jeszcze mówić .....
|