Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Gastronomia

Wątek: Polscy kucharze uczą się gotować dopiero w pracy!
Autor: Czytelnik IP 83.21.116.*
Data wysłania: 2007-03-14 11:33
Temat: Dobry kucharz to nie absolwent gastronomika
Treść: Ukończyłam gastronomika w 1981 r. w Szczecinie i poza dobrym przygotowaniem teoretycznym, niczego mnie tam nie nauczono.Sama byłam pasjonatką gotowania ,więc gotuję dość dobrze,ale nie wykonuję tego zawodowo(mam inny biznes).Dlaczego?A to dlatego,że w Polsce zawód kucharza jest niedoceniany.To bardzo ciężka praca za którą najchętniej mało płacą i na której byle dyletant uwielbia strzępić język.Ludzie na codzień jedzą "śmieci" i kiedy taki gość dostanie zdrowe bez polepszaczy( E-...) jedzonko ,to mu nie smakuje i wymądrza się tekstami typu"moja Babcia,to gotowała tak".Może i gotowała dobrze ,ale to było dawno i ...bez śmieci ,więc dziś też by nie smakowało.

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Ogłoszenia praca turystyka, w turystyce


© 2024 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij