|
Wątek:
|
Potrzebni pracownicy do polskich hoteli, restauracji i biur
|
Autor:
|
Czytelnik IP 212.2.99.*
|
Data wysłania:
|
2007-03-26 16:03
|
Temat:
|
placa na recepcji
|
Treść:
|
Dodałabym jeszcze jedno. Sposób traktowania personelu przez pracodawców. Osobiście do szału doprowadza mnie odbieranie obsłudze napiwków przez właścicieli obiektów. Z czymś takim często spotykam się w okolicach Jeziora Solińskiego. Właściciele często na oczach klientów zabierają np. kelnerkom napiwki. Czasami sami klienci zwracają uwagę. Spotkałam się z taką sytuacją. Obsługiwani przeze mnie goście dali napiwek przesympatycznej kelnerce. Coś zebrali ze sto zł do podziału dla personelu. Własciecielka popularnej restauracji w Polańczyku zabrała dziewczynie pienądze na oczach grupy. Pilot podszedł do właścicielki i poprosił o zwrot napiwku.
|