|
Wątek:
|
Boathouse - nowa szefowa kuchni i nowe menu
|
Autor:
|
Czytelnik IP automat.*
|
Data wysłania:
|
2007-05-29 19:35
|
Temat:
|
Boathouse - nowa szefowa kuchni i nowe menu
|
Treść:
|
Aktualność: Virginie Garmain, absolwentka szkoły gastronomicznej Le Cordon Bleu szefująca teraz restauracji Boathouse wprowadziła nowe menu - bez zmian pozstały tylko dania tradycyjne i przeboje tego lokalu.
W nowym menu znajdują się m.in. przystawki z trzech rodzajów krewetek: cieście filo, w chrupiącej ziemniaczanej skorupce oraz zawinięte w szynkę parmeńską, podawane z aioli i sosem z pieczonej czerwonej papryki (42 zł).
Podawane są także domowe ravioli z grzybami, kozim serem, orzeszkami pinii i z odrobiną truflowej oliwy (40 zł) i makaron fettucine podawany z mięsem z królika, zielonym groszkiem (48 zł).
Pierś kurczaka ma za dodatek fasolę, boczniaki, grzyby shiteake i kremowo-truflowy sos (52 zł), a podsmażany filet dorady - risotto z winem i grzybami (52 zł), czyli dania główne Virginie Garmain mają spokojne tonacje, są jednobarwne.
|