|
Wątek:
|
Warszawa: Kucharze i kelnerzy domagają się podwyżek
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.11.76.*
|
Data wysłania:
|
2007-05-31 09:21
|
Temat:
|
DObrych kucharzy i kelnerów trzeba cenić!
|
Treść:
|
a co z pracodawcami ktorzy są okej wobec pracowników? dostajesz normalnie umowę o pracę, pracujesz 8-10 godzin, masz urolopy i nikt Cie nie dusi, że masz pracować 5 dni w tygodniu non stop. Poszukujący pracownicy często mówią, że w poprzedniej pracy umowa miała być a nie było, pieniądze wypłacane nie były regularnie i było wyciskanie wszystkich soków z człowieka. Zatrudnia się tego delikwęta, który coś umie lub nie i zaczyna się wymagać porządku, szybszych ruchów i znajomości karty to pracownik wielce oburzony, że co pan pracodawca od niego chce. Esencją jest sytuacje gdy taki pracownik wręcza L4 przez 2 miesiące, gdy w rzeczywistości pracuje już gdzie indziej... To się nazywa tupet i brak honoru.
|