|
Wątek:
|
Warszawa: Kucharze i kelnerzy domagają się podwyżek
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.27.236.*
|
Data wysłania:
|
2007-06-06 14:20
|
Temat:
|
Warszawa: Kucharze i kelnerzy domagają się podwyżek
|
Treść:
|
prowadzę małą restaurację i wszyscy moi pracownicy maja umowę o pracę pracują po pare lat i są to naprawdę dobrzy i oddani pracownicy, ale zrozumcie ciężko jest podnieść płace w gastronomi...Już na początku przyjmując pracownika trzeba zapłacić za badania lekarskie, badania do celów sanitarno-epidemiologicznych, szkolenie bhp, kupić fartuchy,buty, czepki itd. wszystko podrożało bo musi być dostosowane do unii, a gdzie jeszcze szkolenia z haccp...potem są opłaty za muzykę -zaiksowi, stoartowi, spavowi itp. opłaty kwartalne za alkohol, grunty, wodę, prąd za odbiór tłuszczy bo ekologia, śmieci !!! Zrozumcie więc że gastronomia to ciężki kawałek chleba...
|