|
Wątek:
|
Jaka płaca dla polskiego kucharza?
|
Autor:
|
Czytelnik IP 178.36.224.*
|
Data wysłania:
|
2011-11-08 23:21
|
Temat:
|
Kucharz - ile zarabia w polskich restauracjach?
|
Treść:
|
Wiadomo, że są lepsze knajpy i gorsze... Mój chłopak jest po echnikum gastronomicznym, oczywiście zdobył tytuł ''kucharz'', a swoją karierę zaczynał od zwykłego kebaba mając 18 lat. Z czasem chodząc dalej do technikum dorabiał w zwykłym Pizza Hut, później na stołówce pracowniczej. Teraz pracuje w jednej z najlepszych restauracji w naszym mieście i też zaczynał od stawki 10 zł, uwielbia to co robi, ceni siebie i zna swoje możliwości, dlatego też potrafi siebie cenić, spokojnie w miesiącu na czysto zarabia ok 2600 zł, też zależy ile godzin. To są początki dopiero, ma 21, prawie 22 lata. Zdobywa większe doświadczenie i potrafi zawalczyć o to co mu się należy. Każdy prawdziwy kucharz tak jak mój facet na pewno ceni się w swojej sztuce, i za to was podziwiam. Z jedzenia robicie absolutne bóstwa, także nie dajcie się ;) P.S. Tak na marginesie ... prawdziwy kucharz nie pracuje w byle jakim zajezdzie za 5-6 zl na godzine, od tego zaczyna się w młodości. Trzeba też chcieć się rozwijać ;) Pozdrawiam i życzę wysokich zarobkó moi drodzy :) An.
|