|
Wątek:
|
Szef Kuchni hotelu Ritz-Carlton w Hongkongu wygrał licytacje
|
Autor:
|
Czytelnik IP automat.*
|
Data wysłania:
|
2007-12-13 20:18
|
Temat:
|
Szef Kuchni hotelu Ritz-Carlton w Hongkongu wygrał licytacje
|
Treść:
|
Aktualność: Ważąca 1,5 kilograma biała trufla została kupiona przez nabywcę z Hongkongu za 125 tysięcy euro. Rekordowa cena padła w trakcie ósmej edycji światowej aukcji trufli, która miała miejsce w czasie telemostu łączącego zamek w Grinzane Cavour w Piemoncie na północy Włoch z Hongkongiem, Paryżem i Londynem.
W zeszłym roku podobnie jak w tym trufla został wylicytowana przez nabywcę z dawnej brytyjskiej kolonii. Ważyła ona 1,20 kilograma, a jej cena wyniosła 95 tysięcy euro.
Tak jak w tamtym roku tegorocznego truflę ugotuje kucharz z hotelu Ritz-Carlton w Hongkongu na kolację dobroczynną. Ogólnie wylicytowano już 18 rodzai trufli, a ich łączna wartość to blisko 260 tysięcy euro.
|