Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Gastronomia

Wątek: Bolączki restauratorów - gotować każdy potrafi?
Autor: Czytelnik IP 81.219.166.*
Data wysłania: 2013-05-31 20:10
Temat: Restauratorzy kontra kucharze
Treść: Gastronomia, to ciężki kawałek chleba. Tak dla restauratorów, jak i pracowników. Z tym, że pracownikom często się wydaje, że restaurator jest bogaty, to niech płaci, bo skoro go stać na drogie sprzęty i wynajem lokalu, to również niech płaci kucharzowi. Często kucharz chce zarabiać ok. 5000,00.Restaurator bierze kredyt, leasing. Nie jest możliwe zadowolić wszystkich. Przy dobrej organizacji, oszczędności na każdym kroku czasami zamyka się m-c bez strat. W Polsce nie ma zwyczaju wychodzić na obiad ( lunch) codziennie. Polacy wychodzą od święta do restauracji. Nie daje to takiego obrotu, żeby starczyło na wszystko, stąd takie kłopoty w polskich restauracjach. Często Restauratorowi po zapłaceniu pensji, mediów, czynszu i promocji lokalu, kredytu lub leasingu, koncesji, opłat za ogródek, podatków nie zostaje nic lub musi jeszcze dołożyć.Dobrze, jak ma z czego bo prowadzi inną działalność. Restauracja w Polsce to zabawa dla bogatych lub znanych celebrytów.Chyba, że prowadzą ją sami kucharze, choć Ci znów mają problem z organizacją całościową.

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Ogłoszenia praca turystyka, w turystyce


© 2024 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij