Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Inne związane z branżą

Wątek: Przechowywać próbki potraw
Autor: Czytelnik IP automat.*
Data wysłania: 2008-03-14 18:01
Temat: Przechowywać próbki potraw
Treść: Aktualność:
Przepisy obowiązujące od 1 maja 2004 roku nakładają na przedsiębiorców organizujących żywienie zbiorowe w szpitalach, szkołach oraz innych placówkach typu zamkniętego obowiązek codziennego pobierania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku. Rozporządzenie określa ilości poszczególnych potraw, jakie niezbędne są do przeprowadzenia badań laboratoryjnych.

Próbki te muszą być przechowywane przez 48 godzin licząc od chwili ich pobrania - w odpowiednich warunkach. Kierujący zakładem żywienia zbiorowego powinien wyznaczyć osobę odpowiedzialną za pobieranie i przechowywanie próbek z każdej potrawy. Należy także pobierać próbki wyrobów garmażeryjnych produkowanych lub wprowadzanych do obrotu przez inne zakłady - bezpośrednio przy przyjęciu danej partii wyrobów.

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:

próbki żywnościowe przechowywanie [2008-03-14 18:01 83.10.193.*]
od maja 2007 obowiązuje 72 godz przechowywanie próbek żywnościowych odpowiedz »


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Ogłoszenia praca turystyka, w turystyce


© 2024 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij