TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Gastronomia

Kurczak z rożna- jaki rożen wybrać

Data wysłania: 2014-01-20 20:45 Autor: Czytelnik IP 109.197.189.*

Witam, otwieram punkt gastronomiczny, głównie nastawiony na kurczaka z rożna. Punkt ma być czynny 10-12h dziennie.
Jaki rożen najlepiej wybrać tak, żeby mięso było soczyste a skórka chrupiąca?
Czytałam, że dobre są rożna gazowe, ale niestety spalają one dużo gazu a wymiana i dostawa butli gazowych może okazać się zbyt kłopotliwa. Co sądzą państwo o rożnach elektrycznych? Czy faktycznie wszystkie wysuszają mięso czy to zależy od jakości wykonania urządzenia? Ostatnio modne stały się piece konwekcyjno-parowe, może taki będzie najlepszy do przygotowywania soczystego kurczaka z chrupiącą skórką?
Dziękuję za wypowiedzi

    • Kurczak z rożna- jaki rożen wybrać 

      [2015-10-17 17:55 178.165.128.*]

      Oczywiście, jeśli masz kasę na piec konwekcyjno-parowy to zrobisz dużo lepszego kuraka. Znane są przypadki gdzie obróbka dokonywana była na właśnie konwekcji a małe rożno ustawiano na froncie tylko do "rozsiewania" zapachu po okolicy, bo to działa bardzo mocno na przechodniów;-).
      Konwekcja to możliwość panowania nad procesem obróbki i mniejsze ubytki wagowe mięsa.
      zaglądnij tu i porównaj ceny - http://polgastro. pl/pl/c/Piece-konwekcyjno-parowe/21

      polecam i pozdrawiam   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję