Forum turystyczneTurystyka forum
BILETY LOTNICZE
° Biura turystyczne
° Baza turystyczna
° Turystyka biznesowa
° Turystyka krajowa
° Turystyka zagraniczna wyjazdowa
° Transport
° Gastronomia
° Turystyka zagraniczna przyjazdowa
° Turystyka na świecie
° Inne związane z branżą
° Temat dowolny






Forum grupa: Biura turystyczne

Wątek: Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat portalu Traveligo?
Autor: Czytelnik IP 79.185.23.*
Data wysłania: 2008-12-13 14:23
Temat: Nie mylcie pojęć!!!
Treść: Nie jedziecie z traweligo.pl. Za ich pośrednictwem podpisujecie umowę z określonym turoperatorem np. Triada, Itaka, Ecco, Eximtours, Alfa Star, Wezyr, Pegaz itd. To są faktyczni organizatorzy waszych wycieczek. Ten fakt bierzcie pod uwagę. Portale takie jak traveligo.pl , easygo.pl , wakacje.pl , holidayworld.pl , travelplanet.pl itd. przedstawiają i proponują ofertę powyższych. Pozdrawiam Darek.

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:

Nie mylcie pojęć!!! [2008-12-26 14:08 193.58.223.*]
najpierw trzeba zapoznać sie z pewnymi pojęciami jak agent turystyczny, tour operator, organizator wycieczek // wtedy będziesz wiedzieć, że tak własnie działają agenci i to jest zgodne z prawem i wygodne dla klienta, który w jednym miejscu ma oferty wielu organizatorów. Z resztą takie portale jak wakacje.pl podają z jakim biurem podróży jedziemy. zapraszam do lektury ustawy o usługach turystycznych. odpowiedz »

Nie mylcie pojęć!!! [2008-12-31 11:39 79.185.14.*]
Nie wiem czy jesteś chłopcem czy dziewczynką, nie podałeś tego, więc przyjmę, że chłopcem. Niepotrzebnie się tak oburzyłeś. To świetnie że znasz te wszystkie dokumenty. Nie przeczytałeś mojej wiadomości dokładnie. Ja nie neguję działania portali turystycznych, wręcz przeciwnie, polecam. Tematem tamtej wypowiedzi był fakt i portale nie są "organizatorami " a klient tak myśli. Agentem, tak jak najbardziej, wszystko w jednym miejscu. Więc powiedz ludziom, a to zrobiłem wcześniej, że portale są dobre, ale to agencji, a nie organizatorzy." Nie mylcie pojęć" To był sens poprzedniej mojej wypowiedzi. Po za tym wakacje.pl nie podają organizatora, tylko kod oferty. Sprawdź. Nie chcę Cię urazić ale na przyszłość, trochę pokory, spokoju, nie mów ludziom z góry co mają robić. Tylko informuj…podpowiadaj. Pozdrawiam. Darek odpowiedz »


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Alfa Star biuro





© 2012 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
strona główna | kontakt | reklama | linki | informacje dla branży turystycznej, hotelarskiej, gastronomicznej i transportowej