|
Wątek:
|
Konin: otwarto pierwszą w Polsce restaurację United Chicken
|
Autor:
|
Czytelnik IP automat.*
|
Data wysłania:
|
2009-08-31 22:10
|
Temat:
|
Konin: otwarto pierwszą w Polsce restaurację United Chicken
|
Treść:
|
Aktualność: Sieć gastronomiczna United Chicken weszła na polski rynek. Pierwszą restaurację otwarto w Koninie w pasażu handlowym Fryderyk w centrum miasta.
Tym samym można w Polsce spróbować łagodnego kurczaka Buffalo, pikantnych skrzydełek Spicy Chicken Wings oraz soczystych polędwiczek. Nie zawiodą się także miłośnicy prawdziwych amerykańskich kanapek z chrupiącym kurczakiem, dodatkami i sosami. Serwowany w lokalu kurczak jest wcześniej marynowany i panierowany w mieszankach sekretnych przypraw, których korzenie sięgają roku 1954, kiedy to znany wynalazca L.A.M. Phalen wpadł na pomysł rewolucyjnej metody przygotowywania kurczaka pod nazwą "broasting", polegającej na połączeniu gotowania ciśnieniowego i koncepcji głębokiego smażenia. Wszystko dlatego, żeby kurczak był soczysty i jednocześnie zawierał mniej tłuszczu niż smażony tradycyjnie.
Sieć United Chicken czerpie z najlepszych amerykańskich tradycji Restauracji Szybkiej Obsługi (Quick Service Restaurants). Technologia Genuine Broaster Chicken, według której przygotowywane są kurczaki serwowane w sieci United Chicken, wykorzystywana jest w restauracjach w 44 krajach, z tego w USA w 5000 punktach.
- Kolejne restauracje United Chicken powstawać będą na zasadach franczyzy w miastach liczących ponad 50 000 mieszkańców - mówi Daniel Szczepański, wiceprezes Lorien Foodservice sp. z o.o. - Otwierane będą w samodzielnych obiektach, jak również w galeriach handlowych. W tym roku planowane jest otwarcie jeszcze czterech restauracji.
|