Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Gastronomia

Wątek: Skąd pochodzą dorsze w nadmorskich smażalniach?
Autor: Czytelnik IP 93.105.102.*
Data wysłania: 2009-10-06 00:52
Temat: Zakaz połowów i... świeży dorsz w smażalniach
Treść: Jednak na każdym kroku i w każdej dziedzinie widać, że debile żądzą tym krajem. Ograniczanie limitami połowów morskiego wędkowania de fakto jest ograniczaniem dynamicznie rozwijającej się gałęzi turystyki i aktywnego wypoczynku a jednocześnie w ten sposób znacząco ogranicza się możliwości zarobkowania wielu ludziom żyjącym z morza. Jestem wręcz pewien, że wędkarze nie są w stanie przełowić dorsza w morskich wodach, tym bardziej, że wprowadzone limity dla rybaków w znaczącym stopniu przyczyniają się do wzrostu pogłowia tej ryby w Bałtyku. Powyższy artykuł napisał ktoś kto nie ma pojęcia o tych sprawach, kto nigdy nie wybrał się kutrem na dorsza a morze ogląda tylko w TV.
Wędkarz nie poto wydaje kilkaset zł. za jedną wyprawę by po złowieniu kilku rybek powracać do portu, a niewymiarowymi rybami zaśmiecać morskie wody. K. P. z Piły.

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Ogłoszenia praca turystyka, w turystyce


© 2024 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij