Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Gastronomia

Wątek: Polscy kucharze uczą się gotować dopiero w pracy!
Autor: Czytelnik IP 61.18.170.*
Data wysłania: 2009-12-29 15:59
Temat: Dobry kucharz to nie absolwent gastronomika
Treść: czesc szkola jest niczym w polsce uczy cie podctaw ktore nawet sie niem przydaja w innych krajach...Wiem z wlasnego doswiadczenia skonczylem zawodowke nabylem troche praktyki i wyjechalem na wyspy wszystkiego uczylem sie od nowa zapomnialem o calej szkole i juz wiecej nic z tej nauki mi sie nie przydalo..mam 26 lat i jestem szefem kuchni w francuskiej restauracji w hong kongu..szkola dala mi tylko papier reszta to ciezka praca i dlugie godziny znam wielu szefuf kuchni ktorzy zaczeli pracowac od zmywaqka i tak pokochali ta prace i sa rownie dobrzy jak kucharze po dobrych szkolach....powodzenia w tym ciezkim zawodzie pozdrawiam krzychu

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:

Dobry kucharz to nie absolwent gastronomika [2010-04-11 16:39 77.236.12.*]
__PODPOWIEDŹ:
IŻ.1. Przy problemach z odżywianiem, przy zwalczaniu otyłości, również cukrzycy typu 2, niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi tzw. __INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
Tabele te opracowali naukowcy z krakowskiego instytutu naukowego o nazwie:
INSTYTUT IRL KRAKÓW. Spróbuj tak jeść, choćby kilka dni, a poczujesz się lżej i zdrowiej.
Jemy niskotłuszczowo, 0% zatruwających toksyn, energetyczne węglowodany wyłącznie do 26% wzrostu.
Skuteczne i warto !! Zobacz też:
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
P. S. Rozdział R33 zawiera zestaw ćwiczeń na __MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem BÓLÓW KRĘGOSŁUPA u człowieka. Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
odpowiedz »

Dobry kucharz to nie absolwent gastronomika [2010-01-22 12:56 153.19.154.*]
a co z kursami, ja mam mgr. z politologii i dziennikarstwa ale od dawna uwielbiam gotować itp. Mam zamiar zrobić kurs i zmienić profesję. Czy to warte świeczki czy po kurskie można gdzieś pracować ? Kocham gotowanie i wiem że tego chcę . .. ps. znacie jakieś dobre kursy gotowania w PL odpowiedz »


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Ogłoszenia praca turystyka, w turystyce


© 2024 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij