|
Wątek:
|
Restauracja KOM wzbogaca menu
|
Autor:
|
Czytelnik IP 89.75.158.*
|
Data wysłania:
|
2010-02-02 21:45
|
Temat:
|
Warszawa: restauracja KOM poszerza menu
|
Treść:
|
Restauracja KOM i Tomasz Prange - Barczyński zapraszają na Premierę cyklu Wine dinners "Nie-winne wieczory"
Mamy wielką przyjemność zaprosić Państwa na inauguracyjną kolację rozpoczynającą nowy cykl Wine Dinners Restauracji KOM. 23 lutego (wtorek), o godz. 19.00, na ul. Zielnej 37 (przy metrze świętokrzyska). zapraszamy w zimową kulinarno-winiarską podróż do Toskanii, krainy chianti, brunello, win z Monetpulciano i ujmującego vin Santo.
Proponujemy udział w niezwykłym spotkaniu z Tomaszem Prange - Barczyńskim i jego winnymi opowieściami, połączonymi z degustacją win i autorskimi propozycjami kulinarnymi Szefa Kuchni Rafała Sanetas. Całości dopełnią specjalnie dobrane do win i dań fragmenty włoskich oper - od Belliniego po Verdiego, dopełniając palety doznań smakowych naszych gości.
TOSKANIA
"Pod koniec XX w. Toskania stała się symbolem Arkadii" napisał nestor brytyjskich krytyków winiarskich, Hugh Johnson w swojej książce poświęconej legendarnemu regionowi środkowych Włoch. Dziś to kraina miodem i mlekiem płynąca, choć tę rolę, jak pisze Johnson, odgrywają w Toskanii wino i oliwa. Być może najlepsze na świecie. Zadaniem szefa kuchni mierzącego się z cucina toscana jest jedynie zredefiniowanie tego co najprostsze, oparte na doskonałych lokalnych produktach. Toskańskie wina zostały zaś stworzone by towarzyszyć toskańskiej kuchni i odwrotnie. To mariaż niemal idealny. . W drodze towarzyszyć nam będą arie z włoskich oper - od Belliniego, po Verdiego.
|