Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Inne związane z branżą

Wątek: Problemy z HACCP
Autor: Czytelnik IP automat.*
Data wysłania: 2004-03-24 10:04
Temat: Problemy z HACCP
Treść: Aktualność:
Od 1 maja br. właściciele firm zajmujących się przetwórstwem i dystrybucją żywności będą musieli wykazać, że ich produkt jest zdrowy. Gdyby jednak doszło do skażenia, system kontroli punktów krytycznych - HACCP - pomoże ustalić i dotrzeć do miejsca skażenia. Tysiące polskich firm spieszą się, by zdążyć do maja z wdrożeniem systemu.
Właściciele firm z branży spożywczej borykają się z problemami z dostępem do informacji na temat systemu, narzekają na brak czasu i pieniędzy; brakuje także rozporządzeń wykonawczych określających zasady HACCP.
Polska Federacja Producentów Żywności uważa, że trudności z wdrożeniem systemu spowodowane są m.in. faktem, iż stosowny zapis znalazł się dopiero w nowelizacji ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 31 października 2003 r.
Wielu polskich przedsiębiorców marzy, by mogli liczyć na gotowe instrukcje dotyczące wymogów zarejestrowania, jakie mogą otrzymać od wszystkich urzędów i instytucji kontrolujących funkcjonowanie zakładu ich koledzy z Hiszpanii.
Wsparcia polskim firmom udzieliła CIAA, Konfederacja Producentów Żywności i Napojów Krajów Unii Europejskiej. Odbyły się już pierwsze seminaria na ten temat; uczestniczyło w nich 155 firm.

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:

(brak tematu) [2011-10-30 12:32 80.55.212.*]
Witam , gotowe instrukcje to błąd , my zaczeliśmy pakować żywność, sanepid mieliśmy na głowie, różnych cudów się łapaliśmy, sami tworzyliśmy dokumentację, kupiliśmy z internetu gotową i wszystko na nic, sanepid co chwila odrzucał dokumentację, trafiliśmy na Firmę DJB Doradztwo macie e-mail biuro@djb-doradztwo.pl pomogli nam w bardzo krótkim czasem warto było zainwestować w profesjonalne szkolenia, teraz załoga wie o co chodzi, polecam Wam sprawdzone firmy które wiedzą co mają robić zaoszczędzicie i pieniędzy i czasu. odpowiedz »

haccp [2012-03-15 11:57 83.7.167.*]
zapraszam na stronę www.kucharze-serwis.pl gdzie znajdziesz wiele artykułów oraz formularzy związanych z systemem HACCP odpowiedz »

System HACCP [2007-10-30 17:59 83.27.126.*]
zmieniły się przepisy odnośnie systemu HACCP - obecnie obowiązuje ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225, jest tam paragraf mówiący o tym, że za brak HACCP Sanepid lub Inspekcja Wet. mogą nakładać karę grzywny
zerknij na:
http://isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html
http://www.haccp-polska.pl/
http://www.infop.pl/
odpowiedz »

System HACCP [2008-05-02 08:00 83.25.250.*]
jakie dokumenty powinnam prowadzić w sklepie spozywczym jeśli chodzi o hccp? odpowiedz »

System HACCP szkolenia HACCP [2011-08-30 00:29 87.207.101.*]
Księga HACCP jest niezbędna w sklepie spożywczym, chyba, że panie z Sanepidu są bardzo liberalne.Nie polecam gotowców, bo składają się z wielu niepotrzebnych formularzy. www.neostandard.pl odpowiedz »

System HACCP szkolenia HACCP [2011-10-13 15:42 95.49.18.*]
Polecam szkolenia HACCP Onlie. Szybko i wygodnie można zrealizować szkolenie.
Można je kupić np. w platformie: www.haccp-online.com.pl Pozdrawiam,
Andrzej
odpowiedz »

System HACCP [2008-07-16 07:58 79.186.108.*]
księgę haccp i dobrych praktyk GHP http://www.haccp-polska.pl odpowiedz »

System HACCP [2009-05-20 15:15 89.230.68.*]
a ile może mnie kosztować napisanie planu HACCP dla malej firmy?? Chodzi mi o piekarnie. Kogo polecacie?? Gdzie mogę dostać pomoc? odpowiedz »

System HACCP [2009-07-15 14:35 212.191.130.*]
proszę o telefon 608619251. odpowiedz »

System HACCP [2009-06-29 19:04 83.7.101.*]
odpowiedz »

System HACCP [2009-06-09 06:31 78.131.137.*]
Proszę o kontakt 0-668 928 982, na pewno pomogę... -- Pozdrawiam Karol odpowiedz »

System HACCP [2009-07-19 15:05 85.222.86.*]
Hej! tez jestem ciekawa ile to kosztuje odpowiedz »

System HACCP [2009-09-04 10:38 80.48.33.*]
koszty są indywidualnie dopasowywane do potrzeb danego punktu-działalności - są inne dla małej gastronomii, sklepów a inne dla zakładów produkcyjnych, zależą od charakteru prowadzonych usług a przede wszystkim od ilości CCP, analizy zagrożeń CCP, monitoringu, ilości instrukcji i procedur. Więcej informacji pod nr telefonu 692154879 odpowiedz »

System HACCP [2009-07-29 00:31 195.205.8.*]
koszt ok 2000-3000 zł wiecej informacji udzielam pod e mial prokopiuk1986@o2.pl odpowiedz »

System HACCP [2012-11-12 20:26 83.29.76.*]
witam czy to mozliwe by tyle kosztowalo taka ksaiazka odpowiedz »

System HACCP [2012-11-13 21:47 178.36.207.*]
targowisko. net. pl/annoucements/show/7595/linia - do - produkcji - okien - i - drzwi odpowiedz »

System HACCP [2009-09-02 14:53 83.238.166.*]
około 2000 zł, chętnię pomogę 605 686 774 odpowiedz »

System HACCP [2012-11-12 20:25 83.29.76.*]
witam chcialem zapytac caly chacap tyle kosztuje ale pan wystawia rachunek bym mogl odliczyc musi byc tak rozpisany wiem ze nie ktos mi chce zrobic za 1500 to sie w glowie nie miesci by tyle kosztowalo odpowiedz »

System HACCP [2011-10-18 11:30 178.219.29.*]
Moim zdaniem już lepiej kupić ten ebook: http://isos. pl/Ebooki/Branza-spozywcza/Wdrazanie-sys temu-HACCP-Wdrazanie-systemu-HACCP. html Naprawdę wiele wyjaśnia i ułatwia. odpowiedz »

System HACCP [2011-03-16 10:37 77.114.190.*]
Witam. Jestem zainteresowany wdrożeniem systemu HACAP profil firmy gastronomia .Prosze o kontakt 22 8987303 odpowiedz »

ktoś niedoinformowany napisał-"...by zdążyć do... [2004-03-24 10:04 999.999.999.*]
Od maja zobowiązani jesteśmy rozpocząć wdrażanie systemu! To może trwać nawet kilka lat! Jeśli ktoś zabiera się do pisania, powinien chyba się do tego przygotować! Nic dziwnego że wszyscy już drżą na samą myśl o HACCP. odpowiedz »

ech, ta prasa [2004-03-30 10:11 999.999.999.*]
Dziś każdemu się śpieszy i dzieją się przez to cuda. Ale z drugiej strony lepiej się bać teraz niż potem płakać. Marek PS. Gdzie tu się można podpisać? odpowiedz »

HCCP - nie taki straszny [2004-03-25 08:32 999.999.999.*]
Wdrożenie w mojej firmie systemu HCCP trwało dokładnie dwa dni - nic strasznego. Oczywiście nie ma tak dobrze , że raz się to zrobi i koniec bo punkty krytyczne trzeba wychwytywać na bieżąco ale ani nie jest to trudne ani nie możliwe. Oczywiście rozumiem tych , którzy mają problem z obłościami połączeń itd. ale to też jest do przejścia odpowiedz »

HCCP - nie taki straszny [2013-05-28 19:40 83.24.78.*]
odpowiedz »


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Ogłoszenia praca turystyka, w turystyce


© 2024 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij