Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Gastronomia

Wątek: Ostrygi i Małże - szlachetny duet w krakowskim Radissonie
Autor: Czytelnik IP automat.*
Data wysłania: 2011-01-11 18:43
Temat: Ostrygi i Małże - szlachetny duet w krakowskim Radissonie
Treść: Aktualność:
Restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu zaprasza na ucztę - w styczniowym menu królują owoce morza - ostrygi i małże.

Gotowane, marynowane, duszone, pieczone lub na surowo - w każdej postaci ostrygi i małże to gratka dla smakoszy owoców morza. Są znane jako wykwintny przysmak i naturalny afrodyzjak. Delikatne, lekko słone ostrygi połączone z szampanem lub białym winem zmieniają smak na słodki. Francuski kanon poleca podawać je na surowo z masłem i żytnim pieczywem.

"Od lat przyrządzam ostrygi i sam jestem ich wielkim miłośnikiem. Spośród wielu sposobów ich przygotowania najbardziej polecam klasyczne ostrygi z cytryną. 30 sztuk tego przysmaku na talerzu i białe wino Chablis Laroche to dla mnie kulinarny raj! Ostrygi najlepiej smakują w miesiącach zimowych, dlatego właśnie w styczniu - w każdy czwartek, piątek i sobotę - serwujemy je w ramach naszego słynnego już bufetu Surf&Turf. Naprawdę warto ich skosztować!" - zachwala Piotr Pabisiak, Szef Kuchni krakowskiego hotelu Radisson Blu.

Oprócz tego świeże, doskonale przyrządzone ostrygi restauracja serwuje codziennie a la carte. Podawane są jako:
Zapieczone ostrygi z duszonym porem i parmezanem,
Ostrygi z sokiem z limonki podane z Pesto z suszonych pomidorów,
Ostrygi z salsą z pomidorów i selera naciowego uzupełnione zielonym pieprzem,
Smażone ostrygi w temperze podane z oliwą cytrusową,
Klasyczne ostrygi z cytryną, uzupełnione wytrawnym dresingiem z czerwonego wina.

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:

Uczta w krakowskim Radisson Blu [2011-01-11 18:43 81.168.143.*]
lubie ostrygi i pomarancze w zalewie slodko- kwasnej odpowiedz »


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Ogłoszenia praca turystyka, w turystyce


© 2024 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij