|
Wątek:
|
Sieć barów BioWay poszukuje franczyzobiorców
|
Autor:
|
Czytelnik IP automat.*
|
Data wysłania:
|
2011-02-18 13:24
|
Temat:
|
Sieć barów BioWay poszukuje franczyzobiorców
|
Treść:
|
Aktualność: Sieć barów wegetariańskich BioWay zdecydowała się na poszerzenie sieci o nowe restauracje, otwierane na zasadzie franczyzy. Aktualnie trwa proces poszukiwania franczyzobiorców.
Obecnie firma posiada dwa własne punkty na terenie Gdańska i Sopotu. Pod koniec 2010 r. planowane jest uruchomienie trzeciej placówki własnej firmy w Gdyni.
BioWay sprzedaje wyłącznie świeże produkty, które są gotowane od godz. 5.00 rano każdego dnia. Główne cechy kuchni proponowanej przez sieć to:
- receptury oparte o zasady zdrowego i niskokalorycznego jedzenia,
- szeroka oferta posiłków z uwzględnieniem sezonowych warzyw i owoców,
- wykluczone jest smażenie na głębokim oleju, wysokokaloryczne sosy, mrożone, gotowe potrawy i półprodukty,
- przystępne ceny,
- szeroki wybór ekologicznych napoi i słodyczy,
- współpraca ze sprawdzonymi dostawcami żywności ekologicznej, wysoka jakość posiłków,
- posiłki przyrządzane z warzyw, owoców, produktów zbożowych i nabiałowych bez użycia mięsa i tłuszczy zwierzęcych.
Koncepcja działania restauracji BioWay jest bardzo podobna do lokali międzynarodowej marki Green Way - również oferującej zdrowe, wegetariańskie jedzenie.
Kolejne bary BioWay planuje się otwierać w miejscowościach liczących minimum 80 tys. mieszkańców, w ramach franczyzy. Pierwszy lokal tego typu zostanie otwarty już niedługo w Gdańsku-Wrzeszczu. Przemysław Ciernioch z firmy PCManagement, współtwórca koncepcji barów wegetariańskich BioWay stwierdził - Wypracowane przez nas know-how jesteśmy gotowi przekazać franczyzobiorcom. Mamy już pierwszych zainteresowanych.
|