Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Gastronomia

Wątek: Tajniki Barbecue na Targach EuroGastro 2011
Autor: Czytelnik IP automat.*
Data wysłania: 2011-03-27 17:37
Temat: Tajniki Barbecue na Targach EuroGastro 2011
Treść: Aktualność:
Konkurs i degustacja dań barbecue odbędą się w ramach pokazów i warsztatów "Rok Polski w BBQ" organizowanych podczas XV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro.

Najlepsze zespoły z całej Polski będą demonstrować swój kunszt kulinarny i umiejętności w zakresie przyrządzania dań barbecue. Oceny potraw na bazie degustacji dokona publiczność, która wyłoni również zwycięski zespół. Organizatorem "Roku Polski w BBQ" jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni we współpracy ze spółką MT Targi.

- Już od wielu lat ściśle współpracujemy z organizatorem targów EuroGastro, bo jest to wydarzenie, które w jednym miejscu skupia najważniejszych dla nas odbiorców działających w branży HoReCa. Za każdym razem też aktywnie uczestniczymy w imprezie przygotowując dla uczestników wiele atrakcji także w postaci pokazów i degustacji. Podczas tegorocznej edycji EuroGastro miłośnicy przyjęć na świeżym powietrzu będą odkrywać tajniki BBQ podglądając pracę najlepszych mistrzów kulinarnych. Co ważne, będą mieć również możliwość, by spróbować tych aromatycznych potraw - zachęca Grzegorz Kazubski, prezes Polskiego Stowarzyszenia BBQ oraz wiceprezes Światowego Stowarzyszenia WBQA World Barbecue Association.

Aromat smakowitych dań Barbecue
W konkursie zmierzy się maksymalnie sześć zespołów z całej Polski, które rywalizować będą o uznanie publiczności. Zawodnicy przygotowując się do majowych międzynarodowych mistrzostw w Niemczech - World Barbecue Championship in Gronau 20-23 May 2011 i jesiennych mistrzostw w USA - Jack Daniel"s World Championship Invitational BBQ In Lynchburg TN 2011 odkryją rąbek tajemnicy i zademonstrują jak przyrządzać smakowite potrawy Barbecue. Pokażą krok po kroku, jak przygotowywać, piec i podawać różnorodne soczyste dania mięsne m.in. z kurczaka, karkówki czy żeberek, które dzięki opalaniu specjalnym rodzajem drewna nabierają charakterystycznego posmaku. Zwiedzający będą mogli sami ocenić jak daleko jest zwykłemu grillowaniu do prawdziwej sztuki barbecue i dzięki degustacji sami wybiorą zwycięzców konkursu.

Wiele atrakcji dla branży
Na zwiedzających EuroGastro 2011 czekają liczne konkursy i pokazy kulinarne. Przez trzy dni targów odbywać się będą rozgrywki w ramach jubileuszowej, dziesiątej edycji Mistrzostw Polski Baristów, V Polskich Mistrzostw Latte Art czy III Polskich Mistrzostw Coffee in Good Spirits. Ponadto, na pierwszy dzień targów zaplanowano VI Festiwal Kuchni Greckiej, w ramach którego odbędzie się konkurs kulinarny i III Polski Festiwal Carvingu. W programie znajduje się również seminarium poświęcone zasadom prawidłowego żywienia oraz spotkanie "Dobry barista - sposób na zwiększenie zysków Twojej kawiarni". Drugiego dnia do walki o miano "Kulinarny Talent 2011" w autorskim konkursie Roberta Sowy staną adepci sztuki kulinarnej. Natomiast ostatniego dnia , oprócz pokazów i warsztatów w ramach "Roku Polski w BBQ", z okazji pierwszego oficjalnego dnia kelnera w Polsce odbędą się Mistrzostwa Polski Kelnerów - Junior Waiter 2011.

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:

Barbecue na EuroGastro 2011 [2011-03-27 17:37 83.20.3.*]
kolejny sponsorowany artykul - schodzicie na psy!!! odpowiedz »


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »



© 2021 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij