|
Wątek:
|
Nowe menu Pawła Oszczyka w restauracji La Rotisserie
|
Autor:
|
Czytelnik IP automat.*
|
Data wysłania:
|
2007-05-27 17:22
|
Temat:
|
Nowe menu Pawła Oszczyka w restauracji La Rotisserie
|
Treść:
|
Aktualność: Menu zmieniające się prawie co dzień to nowy pomysł Pawła Oszczyka, szefa kuchni w restauracji La Rotisserie w hotelu Le Regina w Warszawie. Oszczyk chce, wzorem najpopularniejszych restauracji odznaczonych gwiazdkami przewodnika Michelin, zaskakiwać swoich gości wyszukanymi potrawami zależnymi od jego fantazji, dostaw i sezonu oraz odpowiednio dobranymi winami.
W Chez Panisse, znanej restauracji Alice Waters w Berkeley, menu zmienia się codziennie od 36 lat, jadłospis można sprawdzić w Internecie. Cena jest ustalona z góry, produkty używane do tworzenia potraw są najświeższe i najwyższej jakości.
Podobnie do Chez Panisse zamierza działać Paweł Oszczyk. Jego pomysł to oferta dla tych, którzy chcą celebrować posiłek i sprawić sobie przyjemność. Wśród dań jest między innymi ragout z małży świętego Jakuba z orzeszkami pinii oraz pieczony comber z renifera na pierożkach z fasoli z sosem majerankowym. Oszczyk poleca zarówno kuchnię wykwintną jak i domową. Zestaw sześciodaniowy kosztuje 224 zł (z winami 434 zł), pięciodaniowy 206 zł (dodatkowe wina 195 zł).
|