|
Wątek:
|
Warszawa: Kucharze i kelnerzy domagają się podwyżek
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.11.10.*
|
Data wysłania:
|
2007-05-30 16:52
|
Temat:
|
DObrych kucharzy i kelnerów trzeba cenić!
|
Treść:
|
To co dzieje się obecnie na rynku to tragedia. Kelnerzy i kucharze, którzy tak naprawdę nie maja doświadczenia cenią się niesamowicie. Tak naprawdę trzeba ich uczyć od zera. Jak się ledwo czegoś nauczą albo znikają, bo poczuli że umieją gotować, a tak naprawdę to dalej nic nie umieją. Fakt, że praca poza naszymi granicami zepsuła rynek gastronomiczny nie ulega dyskusji. Mało kto przelicza, że koszty wyjazdu, pobytu po przeliczeniu na stawki anglilskie są porównywalne. Kto przelicza 1000 funtów na polskie 5000zł powinien wziąść pod uwagę, że za 1000 funtów to w rzeczywistości jak 1000zł w Polsce. Do tego te 1000 funtów nieraz jest zarobione przez pracę na 1,5 etatu...
|