Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Gastronomia

Wątek: Kto ma odwagę krytykować Gessler?
Autor: Czytelnik IP automat.*
Data wysłania: 2012-07-11 13:58
Temat: Kto ma odwagę krytykować Gessler?
Treść: Aktualność:
Uwielbiająca krytykować i poprawiać cudzą kuchnię Magda Gessler została złapana we własne sidła. Do jednej z restauracji, która działa pod jej szyldem wybrał się znany krakowski krytyk kulinarny Wojciech Nowicki. Czy perfekcyjny wystrój i wrażliwe podniebienie to tylko przechwałki - czy wizyta w lokalu ekspertki to prawdziwa uczta dla ciała i ducha?

Na pierwszy ogień trafiła nowo otwarta włoska restauracja Marcello Ristorante na rynku Głównym w Krakowie. Dezaprobatę krytyka wywołał już sam wystrój wnętrza lokalu, nazwany przez autora spóźnionym wiejskim rokoko. Wiele do życzenia pozostawia również obsługa restauracja, która zdaniem eksperta zbyt rozpływała się nad niezwykłością miejsca. Co irytowało jeszcze bardziej w obliczu słabej jakości dań - stwierdził krytyk.

Potrawy jakby się chciało spodziewać powinny choć nawiązywać jakością i smakiem do tych z południa Sycylii. Wśród "rarytasów" znalazły się również: źle przyrządzona fasolka oraz rozgotowany makaron. Na koniec krytyk dodał, że kolacja tam to strata pieniędzy, bowiem za ucztę dla dwóch osób bez alkoholu i deseru smakosz zapłacił 217 złotych.

Czyżby nadszedł czas na kuchenne rewolucje w kuchni Magdy Gessler?

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:

Restauracja Gessler skrytykowana [2012-07-12 13:13 198.102.219.*]
jeśli się jest jednocześnie restauratorem, krytykiem i celebrytą (dość miernym i niesmacznym we wszystkich w/w obszarach) no to należy się spodziewać, że ktoś kiedyś powie "sprawdzam" u samej zainteresowanej odpowiedz »

A dlaczego krytykować? [2012-07-12 10:50 77.236.25.*]
Mnie się podoba program M. Gessler. Nie byłam w jej restauracji, ale pójdę. Dobrze, że jest ktoś kto pokazuje jaka ma być restauracja. U nas dominuje model: wyciemnić wnętrze (nastrojowość?), żeby nie było widać co się je i potrawę najlepiej zalać jakimś sosem, aby nie rozpoznać smaku i zapachu. odpowiedz »

Restauracja Gessler skrytykowana [2012-07-12 10:25 62.233.133.*]
odpowiedz »

Restauracja Gessler skrytykowana [2012-07-11 15:39 83.3.40.*]
nareszcie gratulacje dla tego pana . pani gesler już chyba wszystkie rozumy zjadła a w swoich restauracjach nie widzi totalnego syfu. odpowiedz »

Restauracja Gessler skrytykowana [2012-07-11 15:37 83.3.40.*]
odpowiedz »

Restauracja Gessler skrytykowana [2012-07-11 15:33 83.3.40.*]
odpowiedz »

Restauracja Gessler skrytykowana [2012-07-11 13:58 62.21.43.*]
link do artykułu (źródła) dajcie, bo ciekawie się go czyta odpowiedz »

Restauracja Gessler skrytykowana [2012-07-11 15:32 83.3.40.*]
brawo!!!!! nareszcie ktoś przytnie skrzydełka tej mondralińskiej pani odpowiedz »


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Ogłoszenia praca turystyka, w turystyce


© 2024 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij