|
Wątek:
|
Owady na talerzu - zapraszamy
|
Autor:
|
Czytelnik IP automat.*
|
Data wysłania:
|
2013-02-08 19:30
|
Temat:
|
Owady na talerzu - zapraszamy
|
Treść:
|
Aktualność: W Warszawie otwarto restaurację serwującą oryginalne potrawy. Lokal mieści się na ulicy Nugat 7.
Restauracja o nazwie "Co To To Je" serwuje owady. W karcie znajdziemy np. szarańczę w tempurze, sushi z drewnojadami, skorpiony, tarantule, a na deser można zamówić: sernik ze świerszczem.
Właścicielami lokalu są Ewa Sikorska i Marcin Wiśniewski. - Pomysł przyszedł mi do głowy, kiedy byłam w restauracji z owadami w Budapeszcie - mówi Ewa Sikorska. - Wtedy nic nie zjadłam, do tego trzeba dojrzeć. Dla mojego pokolenia to są zwykłe robaki.
W środę, podczas otwarcia restauracji przed lokalem zgromadziło się wiele osób. W środku był tłok.
Kucharz Kuba Korczak zachęca i przekonuje konsumentów, że owady są smaczne i zdrowe, nie zawierają tłuszczu, mają natomiast dużo białka.
Restaurację zaopatruje Fabryka Owadów na Grochowie. Firma zajmuje się profesjonalną hodowlą świerszczy, karaczanów i innych w celach konsumpcyjnych.
|