|
Wątek:
|
Wzmożone kontrole w lokalach gastronomicznych
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.8.144.*
|
Data wysłania:
|
2013-03-06 14:19
|
Temat:
|
Skąd pochodzi konina, która trafiła do polskich produktów?
|
Treść:
|
Co ma afera z zawartością koniny z kontrolami w gastronomi ??? Restaurator jak kupuje surowiec i w hurtowni czy markecie, to kupuje przeważnie całe elementy mięsne jak kotlet, udziec, karkówkę itp, więc jak tu domieszać koninę ???. Mieszanki należy szukać we wszystkich mielonkach, gotowych wyrobach masarskich, itp. Kontrole Inspekcji Handlowej w gastronomii są tylko po to aby przy okazji podciągnąć budżet tych instytucji kosztem gastronomików a tam gdzie jest problem i źródło problemu - duże ubojnie, hurtownie i tak już jest po ptakach,. surowiec się rozpłynął !!!! T.J.
|