Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Transport

Wątek: Wars wrócił do PRLu - szansa dla dworcowej gastronomii
Autor: Czytelnik IP automat.*
Data wysłania: 2006-09-06 09:10
Temat: Wars wrócił do PRLu - szansa dla dworcowej gastronomii
Treść: Aktualność:
Wars opierający się na sieci ajentów mających dużą swobodę działania, od nie dawna zdecydował się powrócić do centralnego sterowania. Być może w pewnej regulacji nie byłoby nic złego, gdyby jednak ta nie wróciła Warsu całe lata wstecz.

Do tej pory ajent Wars mógł sam układać jadłospis, ustalić jak i co będzie serwowane i po ile. Niestety od września takiej możliwości nie ma. Chociaż WARS SA dumnie nazwał to usieciowieniem, standardy, które wprowadził nie odpowiadają dzisiejszej rzeczywistości. Zamiast smacznych dań otrzymamy masowe produkty jak gorący kubek, czy też kapustę ze słoika dostarczane przez centralny system zaopatrzenia. Ajenci mają z góry ustalone ceny oraz zakaz poszerzania lub zmieniania swojego menu.

Dodatkowo od połowy marca zabroniono serwowania piwa lub innych alkoholi, co niejednego podróżnego niemile rozczarowało.

Nie wiadomo dokąd zmierza WARS, jednak jeśli te zmiany się utrzymają, z pewnością będzie to szansa do rozwoju dworcowej i przydworcowej gastronomii.

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:

asortyment [2006-09-06 09:10 213.134.183.*]
W warsie od dawien dawna ( czyli od przejęcia wagonów przez ajentów)
obowiązuje coś takie go jak " minimum asortymentu" czyli gorące kubki, kanapki, kawa herbata, filety, kotlety i jeszcze pare innych artykułów. Na to sa ustalone ceny przez centrale które musza by takie same dla wszystkich oddziałów warsu, a na samym końcu "tej wspaniałomyślności zarządu" znajduje sie ajent i jego propozycje menu.
Zawsze było tak robione że dostawaliśy już gotowe plansze Menu z nadrukowanym minimum asortymentu, wystarczało wpisac ceny, natomiast ajent wspaniałomyślnie dostawał na tej planszy 4 lub 5 rubryk wolnych na gdzie mógł u pchnąc wszystko inne razem wzięte.
A co do piwa... szkoda pisac.... Tylko dlaczedo w cywilizowanej europie można a u nas nie? A.... prawda u nas zawsze ktoś musi pokazac że jest ważny...
odpowiedz »


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Ogłoszenia praca turystyka, w turystyce


© 2024 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij