|
Wątek:
|
Beskidy: restauratorzy oszukują klientów
|
Autor:
|
Czytelnik IP automat.*
|
Data wysłania:
|
2010-08-18 10:42
|
Temat:
|
Beskidy: restauratorzy oszukują klientów
|
Treść:
|
Aktualność: W każdej kontrolowanym beskidzkim lokalu gastronomicznym wykryto nieprawidłowości. Wyniki kontroli inspekcji handlowej są przerażające. Wystawiono już mandaty na kwotę blisko 2 tys. zł.
Lista przewinień jest bardzo długa:
- brak w menu informacji o gramaturach
- podawanie mniejszych porcji jedzenia lub picia, najczęściej alkoholi
- przechowywanie produktów po dacie ważności
- zły sposób przechowywania jedzenia
- podawanie oszukanych potrwa lub napojów, np. napoju zamiast soku
Inspektorom opadły ręce, gdy zobaczyli trutki na myszy w chłodni obok otwartych garnków z gotowym jedzeniem. - Wiadomo, że jeśli mysz będzie miała do wyboru, to wybierze potrawę, a nie trutkę, to oczywiste - mówi jeden z inspektorów.
|