Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Gastronomia

Wątek: Poziom obsługi kelnerskiej w restauracjach
Autor: Czytelnik IP 83.238.170.*
Data wysłania: 2010-12-23 15:03
Temat: Dobry kelner pilnie poszukiwany
Treść: W Polsce praca jako kelner nie jest traktowana jako zawód, tylko zajęcie przynoszące pensję (i ew. napiwki). Nie ma szkół kształcących, nie ma tradycji, nie ma prestiżu. Polecam wyjazd do krajów byłej 'habsburgii' - choćby do Czech. Tam w lokalu widzi się, jak w 'Zaklętych rewirach' hierarchię zawodu od pikolaka, do szefa sali i co ważne, osoby pracujące mają świadomość, że mogą dopracować się awansu w zawodzie. Oczywiście, że w Czechach do restauracji chodzi się częściej i więcej, a właściciel może wydać więcej na pensje bo ma z czego.

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Ogłoszenia praca turystyka, w turystyce


© 2024 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij