|
Wątek:
|
Kontrowersje wokół rewolucyjnej Magdy Gessler
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.8.155.*
|
Data wysłania:
|
2012-05-14 17:30
|
Temat:
|
Celebrytka w kuchni
|
Treść:
|
Restaurację prowadzę 27 lat Niektóre z pomysłów P.Gesler są po prostu idiotyczne . Np pieczenie codziennie jako główne danie indyka w całości - indyk piecze się 6-8 godzin i wcale nie ma tylu chętnych aby go codziennie jedli, w jednym z programów kazała restauratorowi z ryb których nie udało się sprzedać w danym dniu jako świeżych robić pulpety i sprzedawać w dniu następnym - ludzie ilu akurat konsumentów w tym dniu będzie chciało jeść te pulpety !!!. Pulpety konsumentowi pachną komunizmem i wątpie by byli na nie amatorzy.( Takich przykładów jest olbrzymia ilość. Pani ta nie ma w ogóle pojęcia o kalkulacjach - to jak Ona wycenia potrawę to można się tylko uśmiać, nie widziałem jeszcze w żadnym programie solidnej kalkulacji wszystkie ceny brane z kapelusza !!! To jak ta Pani traktuje właściceli czy restauratorów to prawdziwe chamstwo, Jak bym był na miejscu wielu z nich, to nie patrząc na konsekwencje wywaliłbym tą Panią po prostu za drzwi. Zgadzam się że P. Gesler w przeciwieństwie do P.Geslera nic nie wnosi dobrego do gastronomi a wydaje mi się że strasznie zaszkodziła branży gastronomicznej pokazując tylko wybrane dla efektu scenki. Jej twierdzenie że tylko krótka karta jest gwarancją świeżości dania świadczy tylko o nieznajomości technologii, gdyż z jednego półproduktu jakim jest np. filet schabowy można zrobić na poczekaniu dziesiątki wariacji dań. Tak samo zupy robione są na zamówienie a nie gotuje się dużego gara jednej zupy bo raczej wtedy będzie ona odgrzewana itd , itp, Można by książkę napisać. Niestety widz nie ma zielonego pojęcia o specyfice restauracji i można mu wszystko wmówić !!!
|