Forum turystyczneTurystyka forum
Biura turystyczne
Baza turystyczna
Turystyka biznesowa
Turystyka krajowa
Turystyka zagraniczna wyjazdowa
Transport
Gastronomia
Turystyka zagraniczna przyjazdowa
Turystyka na świecie
Inne związane z branżą
Temat dowolny




Forum grupa: Gastronomia

Wątek: Kontrowersje wokół rewolucyjnej Magdy Gessler
Autor: Czytelnik IP 83.8.155.*
Data wysłania: 2012-05-14 17:30
Temat: Celebrytka w kuchni
Treść: Restaurację prowadzę 27 lat
Niektóre z pomysłów P.Gesler są po prostu idiotyczne .
Np pieczenie codziennie jako główne danie indyka w całości - indyk piecze się 6-8 godzin i wcale nie ma tylu chętnych aby go codziennie jedli, w jednym z programów kazała restauratorowi z ryb których nie udało się sprzedać w danym dniu jako świeżych robić pulpety i sprzedawać w dniu następnym - ludzie ilu akurat konsumentów w tym dniu będzie chciało jeść te pulpety !!!. Pulpety konsumentowi pachną komunizmem i wątpie by byli na nie amatorzy.(
Takich przykładów jest olbrzymia ilość.
Pani ta nie ma w ogóle pojęcia o kalkulacjach - to jak Ona wycenia potrawę to można się tylko uśmiać, nie widziałem jeszcze w żadnym programie solidnej kalkulacji wszystkie ceny brane z kapelusza !!!
To jak ta Pani traktuje właściceli czy restauratorów to prawdziwe chamstwo, Jak bym był na miejscu wielu z nich, to nie patrząc na konsekwencje wywaliłbym tą Panią po prostu za drzwi.
Zgadzam się że P. Gesler w przeciwieństwie do P.Geslera nic nie wnosi dobrego do gastronomi a wydaje mi się że strasznie zaszkodziła branży gastronomicznej pokazując tylko wybrane dla efektu scenki. Jej twierdzenie że tylko krótka karta jest gwarancją świeżości dania świadczy tylko o nieznajomości technologii, gdyż z jednego półproduktu jakim jest np. filet schabowy można zrobić na poczekaniu dziesiątki wariacji dań. Tak samo zupy robione są na zamówienie a nie gotuje się dużego gara jednej zupy bo raczej wtedy będzie ona odgrzewana itd , itp,
Można by książkę napisać. Niestety widz nie ma zielonego pojęcia o specyfice restauracji i można mu wszystko wmówić !!!

OdpowiedzPowrót do drzewa wątku

Odpowiedzi:

Celebrytka w kuchni [2012-05-16 13:39 178.42.124.*]
To nie jest program dla restauratorów tylko dla Gości, którzy odwiedzają restauracje. Jednak jest wiele elementów nad którymi Restauratorzy powinni pracować: czystość i jakość potraw i usług. Jako praktyk gastronomii zgadzam się z ilością dań w karcie. Gdyby ilość dań odpowiadała sukcesowi restauracji prawdopodobnie lista miała by 150 pozycji w każdej restauracji. Oczywiście decyzja należy do właściciela restauracji. Zastanawiam się tylko gdzie chętniej kupujemy rybę. W smażalni gdzie wybór jest na poziomie 7 czy w restauracji która oferuje wybór 40 szt. Dodam ,że w tej drugiej obsługa twierdzi ,że wszystko jest świeże. odpowiedz »

Celebrytka w kuchni [2012-05-15 11:08 95.49.93.*]
bo ten jej program nie jest o gotowaniu czy "naprawie restauracji" ale o emocjach związanych ze zmianami. TVN sprzedaje puste emocje. Nic ponad to... odpowiedz »


Powrót do wątkówOdśwież


Zgłoś problem z tą stroną »

Ogłoszenia praca turystyka, w turystyce


© 2024 FORUM-TURYSTYCZNE.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i zawartej w nim polityki cookies.
strona główna | kontakt | reklama | linki
Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij