|  | 
						
							| Wątek: | Znani szefowie kuchni uzdrawiają menu | 
						
							| Autor: | Czytelnik IP 83.8.152.* | 
						
							| Data wysłania: | 2012-12-12 16:05 | 
						
							| Temat: | Restauracje zmieniają receptury swoich dań | 
						
							| Treść: | Coś niesamowitego !! Zamiast promować polską kuchnię i naturalne polskie potrawy, nastała w mediach moda propagowania obcych, zagranicznych, śmieciowych (patrz np. dania z owoców morza-dania biedoty włoskiej-z biedy jedzono to co wpadło do sieci) potraw. Najzdrowsze dla danej regionalnej populacji są dania które w danej części świata od wieków były jedzone. Organizmy przyzwyczaiły się do tych dań i np.tam gdzie jest zimno jedzono tłusto i dla nich to jest zdrowe. Chwalmy starą kuchnię polską dla tej części Europy a nie wprowadzajmy na siłę udziwnionych potraw z innych regionów !! Chyba że jako ciekawostkę !!!  Zdrowe będą nawet tłuste i kaloryczne potrawy jeżeli nie będą zawierały tych wszystkich dodatków zwiększających masę i sztucznie, chemicznie trwałość produktu !!!
 |