|
Wątek:
|
Hotele i restauracje świecą pustkami?
|
Autor:
|
Czytelnik IP 217.98.225.*
|
Data wysłania:
|
2006-06-25 13:07
|
Temat:
|
Jak nie pomagają to niech nie szkodzą
|
Treść:
|
Branża hotelarsko gastronomiczna to krowa którą chcą wszystcy doić-podatki od nieruchomości bez ulg,tantiemy dla twórców i artystów,wymyślanie coraz to nowych wymagań np.HCCP itp.Kto widział aby w Niemczech mała gastronomia albo rodzinny hotelik musiały wdrażać system HCCP Unia wcale tego nie wymaga ,ma tam być czysto i basta. A my mamy babrać się w tych papierach ,bo jakiś polityk polski wychodzi przed orkiestrę i tworzy przepisy na podstawie których powstają firmy kleszcze pasożytujące na producentach żywności.My wszystcy za to płacimy i na końcu dla pracownika zostają ochłapy ,albo jak kto woli po gastronomicznemu resztki ze stołu .Przeciętny klient nie ma o tym zielonego pojęcia i dziwi go tylko ,iż urlop w innym kraju może kosztować taniej.Może ,bo tam tak nie doją i pomagają się rozwijać małym firmom.
|